Ekstrem rasfare – evakuerer igjen

Ekstrem rasfare – evakuerer igjen

Farenivået er igjen hevet til rødt - men mye vind i området gjør det umulig å sette igang vanntiltak for å forsøke å fremprovosere ras.

NVE hever farenivået på Veslemannen til rødt, på bakgrunn av økte bevegelser i fjellpartiet. Det vil ikke bli satt i gang vanntiltak i fjellet siden sterk vind gjør det umulig med helikopterflyving.

Torsdag 12.10 ble meldt oransje farenivå for Veslemannen basert på værvarsel om regn og mildvær. Bevegelsene i øvre del av fjellpartiet økte fra fredag ettermiddag og har økt ytterligere natt til i dag. Siste døgnet er bevegelsene i nedre del av fjellpartiet også økt. Økning i hastigheten skyldes både snøsmelting og regn. Det er varslet mildt og regn i dag, men med usikre nedbørsmengder.

På bakgrunn av bevegelsene i fjellet og varsel om regn og mildvær hever NVE nå farenivået til rødt. Det vil ikke bli satt i gang tiltak med kunstig tilførsel av vann til fjellpartiet i dag. Årsaken er at vind gjør det umulig å få mannskap inn til fjellet med helikopter, og det må gjøres noe tiltak på installasjonene etter frosten tidligere i uken.
NVE følger situasjonen og bevegelsene på fjellet tett videre.

Målinger
Siste døgn
Siste uke
Bevegelser
Radar – punkt 1 (mm)
87
308
Radar – punkt 6 (mm)
6
33
Meteorologiske data
Temperatur (OC)
0,8
Nedbør (mm)
4,1
10,1
Snødybde (cm)
36
X