Felles Høstmøte! Årets Høstmøte blir arrangert i Bergen. Foto: Image by Michelle Maria from Pixabay

Felles Høstmøte!

Norsk Bergforening og Norsk Bergindustri har kommet til enighet om et felles Høstmøte i år.

Etter at de to foreningene i fjor hadde hvert sitt Høstmøte (geo365.no; «To er ett for mye»), har de blitt enige om å arrangere Høstmøtet sammen igjen i 2020 og i årene fremover.

– Styret i Norsk Bergforening er veldig glad for at vi har blitt enige med Norsk Bergindustri om et felles møte. Miljøet er ikke større enn at vi trenger å være samlet, sier Thomas Addison, leder i Norsk Bergforening.

– I Norsk Bergindustri er vi også glade for at vi igjen er samlet, sier Anita Hall, generalsekretær i Norsk Bergindustri.

Tema for årets Høstmøte er KRISE.

– Det blir «krise» i forskjellige varianter, forteller Hall.

– Vi er jo nå godt kjent med hvordan en pandemi kan skape vanskeligheter for bedriftene våre, men det er mange andre hendelser som kan skap kriser, for eksempel naturkatastrofer, klimaendringer, cyber attack, løsepengevirus, endrede rammebetingelser og tekniske feil.

Addison påpeker at et felles møte gir et program med det beste fra to verdener, for mens bransjeforeningen Norsk Bergindustri er samfunnsorientert, er medlemsforeningen Norsk Bergforening teknologiorientert.

– Vi kjenner produksjonsproblemene på kroppen, og vet hvor skoen trykker.

Den pågående krisen har betydning for planleggingen av Høstmøtet. Plan A er å møtes i Bergen den 14.-15. oktober på Hotel Norge. Plan B er et endags webinar der vi lar bedriftene streame en konsentrert versjon av møtet direktesendt fra et studio i Oslo.

– Om det blir Plan A eller Plan B som gjelder, blir besluttet før sommeren, eller senest i august, sier Hall.

– Plan B kan bli en veldig spennende løsning, og hvis den gjennomføres, vil vi prøve å få noe positivt ut av det, gjøre det til en fin dag for bedriftene, for eksempel ved å oppfordre dem til å samle de ansatte i kantinen for en felles opplevelse.

Uansett, det norske bergverksmiljøet kan glede seg over at de menneskelige ressursene i de to foreningene igjen har samlet seg om et felles Høstmøte, til beste for industrien.

HALFDAN CARSTENS

Les også: «Pris for overskudd»

X