YIT og Lemminkäinen har fusjonert

YIT og Lemminkäinen har fusjonert

Selskapene fusjonerte den 1. februar og blir det største, finske bygg- og anleggsselskapet og en betydelig aktør i bransjen i europeisk sammenheng.

Sammenslåingen av Lemminkäinen og YIT skaper et økonomisk robust selskap med byutvikling som motor for vekst og lønnsomhet. Selskapenes forretningsområder kommer til å utfylle hverandre og gi nye YIT god likevekt, noe som kommer til å redusere følsomheten for konjunkturbetingede svingninger.
– Fusjonen er et strategisk viktig skritt for oss og skaper en plattform for vekst slik at det nye selskapet kan bli et av de ledende innen byutvikling i det nord-europeiske bygg- og anleggsmarkedet. Jeg er overbevist om at sammenslåingen skaper en aktør som vil oppnå enda bedre kundeopplevelser og økt konkurransedyktighet i kraft av sitt aktive utviklingsarbeid. Fusjonen skaper også nye karrieremuligheter, blant annet gjennom krevende prosjekter som kombinerer infrastruktur, forretningslokaler og boliger, sier Kari Kauniskangas, konsernsjef i YIT Corporations.
YIT har virksomhet i 11 land: Finland, Russland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia, Litauen, Den tsjekkiske republikk, Slovakia og Polen.

X