Altaskifer til verdenSvanhild Pedersen, daglig leder i Altaskifer Foto: Altaskifer

Altaskifer til verden

Skiferen i Alta kan konkurrere med hva som helst i hele verden, slo Svanhild Pedersen fast på Næringslivsdagen i Alta på mandag.

Vær stolt av produktene hjemmefra
Pair it with your favorite solitaire fashion ring, or wear it as a solo stunner.
Pedersen slo fast at skiferen fra Alta kan konkurrere med hva som helst over hele verden og produktene blir brukt på alt fra strandpromenaden i Barcelona til designelementer i luksusvillaer utenfor Moskva. Mer slitesterke gulv finnes ikke.
Råskap til verden
– Vi har hatt veldig god erfaring med å hente inn ekstern hjelp for å sikre oss profilering og ny design. Vi har også hatt hjelp av profesjonell tekstforfatter som har bistått oss med materiell til profileringen av dette nye salgsselskapet og ett av slagordene for vår nye identitet er rett og slett «Altaskifer – vakker råskap», sa daglig leder Svanhild Pedersen.
Altaskifer er et salgsselskap som eies av Minera Skifer AS på Oppdal og Alta skiferbrudd SA i Alta. Det er takstein som er hovedproduktet fra Alta med 30 prosent av omsetningen, deretter kommer bruddheller med 27 prosent, flis med 20 prosent. trappetrinn med 10 prosent og samme mengde med belegningsstein.
Sterk konkurranse
Konkurransen internasjonalt tilspisser seg, og presset fra Kina er sterkt. Derfor fremhever Pedersen at Altaskiferen er sterkere enn noen annen stein. Der andre steintyper får merker får tråkkespor etter bare få år, har enda ikke skiferen som har ligget på jernbanestasjonen i Amstel i Nederland i over 50 år, med en døgntrafikk på mer enn 50,000 mennesker, fått synlig slitasje.
Les «Altaskifer vil oppgradere»
«Altaskifer i Nordlyskatedralen»
Les hele saken på altaposten.no

X