Avgrenser forekomstenØystein Rushfeldt, adm. dir i Nussir ASA, inspiserer kjerner fra borehull 22 på kobberforekomsten i Repparfjord i Finnmark. Foto: Halfdan Carstens

Avgrenser forekomsten

Nussir fikk i fjor den etterlengtede utslippstillatelsen. Nå avgrenses kobberforekomsten med 30 borehull.

To borerigger er i full sving inne på fjellet. Det gjelder å utnytte tiden effektivt, for i begynnelsen av mai må det tas en pause i forbindelse med at reinen skal kalve.
Det er juniorselskapet Nussir som står bak. Siden 2005 har det vært jobbet med å få i gang ny gruvedrift i Repparfjord. Den forrige tok slutt i 1978.
Utslippstillatelsen fra en ny gruve kom i desember i fjor («Ja til Nussir i Repparfjord«). Den var ventet, etter at reguleringsplanen ble godkjent allerede i 2014 («Godkjent reguleringsplan«).
Nussir satte derfor i gang et omfattende boreprogram i fjor høst. Arctic Drilling i Kautokeino ble leid inn for å bore knappe 30 hull som skal gi oppunder 10 000 meter med kjerner.
Formålet med borekamapanjen er å øke detaljkunnskapen om forekomsten hvor det allerede er påvist 70 millioner tonn malm. Dette er viktig når selskapet nå skal forsøke å hanke inn 100 millioner kroner for å gjøre et feasibility-studie.

X