Dirmin kritiske til Nussir

Dirmin kritiske til Nussir

Omstridt gruveplan i Finnmark er ikke troverdig. Pinlig svak rapport, svarer gruvedirektøren.

Omstridt gruveplan i Finnmark er ikke troverdig. Pinlig svak rapport, svarer gruvedirektøren om at Direktoratet for mineralforvaltning er svært kritisk til planene om kobbergruve. Det skriver NRK.
Direkotaratet for Mineralforvaltning (DMF) kan vise seg å bli et alvorlig hinder for Nussir, skriver NRK. Fagdirektoratet stiller seg tvilende til at gruven kan drives lønnsomt. En svært varierende kobberpris på verdensmarkedet er satt for høyt. Selve forekomsten av kobber kan vanskelig drives effektivt, og direktoratet spør hvor Nussir skal få 800 millioner kroner fra i løpet av de tre første driftsårene slik selskapet hevder. En rapport tidligere utarbeidet for Sametinget hevder det samme.
Direktør for Nussir, Øystein Rushfelt, slår tilbake. Han hevder at Direktoratet i sine beregninger har tatt feil av tonn og kubikk. Dette skal DMF ifølge Rushfeldt allerede ha beklaget overfor næringsdepartementet, skriver NRK.
Rushfelt avviser også at de har regnet med en for høy fremtidig kobberpris. Anslaget bygger på gjennomsnittet av analyser fra de største finansmiljøene iblant anna Canada.
– Da synes vi det er veldig rart at direktoratet har ei anna mening, sier Rushfelt til NRK.
Les hele saken på nrk.no

X