Fant mer, god malmØystein Rushfeldt i Nussir er godt fornøyd med at ressursene øker som følge av flere boringer. Foto: Halfdan Carstens

Fant mer, god malm

Nussir-forekomsten i Repparfjord ser ut til å være større og rikere enn hittil antatt. Det er godt nytt for en verden som trenger mye kobber.

I slutten av november ga regjeringen Nussir sitt et endelige ja til å drifte kobberforekomsten i Repparfjord (geo365.no: «Driftskonsesjon til Nussir«). Ventetiden har selskapet benyttet til å «forbedre prosjektet», skriver tu.no.

Under arbeidet med en adkomsttunnel til forekomsten ble det utført en kjerneboring. Stor var overraskelsen da analysene viste at forekomsten var både større og rikere enn tidligere antatt.

– Vi her boret mer i det nye området og vi har påvist sone i et hull med rundt 10 prosent kobber, mens snittet i forekomsten ellers er cirka 1,2 prosent, forteller adm. direktør Øystein Rushfeldt til tu.no.

«Denne nye oppdagelsen alene har gjort at Nussir har kunnet øke ressursgrunnlaget i feasibility-studien med nærmere 20 prosent og det er har en betydelig effekt på lønnsomheten til virksomheten,» skriver tu.no.

 

X