Golder styrker teamet

Golder Associates Ltd. har ansatt marinbiologen Lars Brunner. Han beskrives som en uhyre dyktig teknisk konsulent for arktiske områder og går inn som forretningsleder for arktisk gruvedrift og miljøvern.

I de siste årene har Golder bygd opp et team knyttet til satsingen i Arktis, med spesialistgrupper som arbeider med gruvedrift og utvinning av olje og gass under harde klimatiske forhold.

Den seneste tiden har Brunner arbeidet mye innenfor gruvesektoren på Grønland og dessuten med leteboring eller olje og gass. I løpet av over 20 års fartstid som miljøkonsulent, har han skaffet seg omfattende kjennskap til miljølovgivning, naturressursforvaltning, overvåkings- og kontrollprogrammer og akvatisk økologi/biologi som omfatter alle trofiske nivåer fra plankton til havpattedyr.

Før han kom til Golder, var Brunner hovedrådgiver for Inuplan A/S i Nuuk, Grønland. Herfra bringer han med seg en omfattende erfaring med forretningsutvikling i offentlig og privat sektor, bransje- og markedsanalyser, gjennomførlighetsanalyser og utforming av investerings- og utviklingsprosjekter.

“Teamet vårt får et unikt utgangspunkt for å kunne levere kvalitetstjenester i noen av de mest krevende og avsidesliggende områdene i verden,” sier Hans Christian Krarup, nasjonal leder for Golder i Danmark. “Lars er et vesentlig tilskudd til teamet vårt. Hans brede og mangeårige erfaring betyr at vi kan fortsette å levere ypperlig rådgivning.”

Med Lars Brunner og Marc O Hansen, sistnevnte is- og havmiljøekspert hos Golder i København, og dessuten Vidar Ellefsen, prosjektdirektør med base i Norge og viktig nøkkelperson når det gjelder arktisk utvikling, utvider Golder sitt arktiske team for å sikre optimal betjening av sine arktiske kunder.

Brunner har en mastergrad i biologi fra Universitetet i København, Danmark. Han har også eksamen i miljøforvaltning fra den kongelige veterinær- og jordbrukshøyskolen i Danmark og i fiskeriakustikk fra Simrad og Havforskningsinstituttet i Norge.

X