Hentet inn 57,4 millioner kroner Finansavisen hadde Nordic Minings gruveprosjekt i Naustdal kommune på forsiden onsdag morgen.

Hentet inn 57,4 millioner kroner

Den planlagte gruven i Engebøfjellet gir arbeidsplasser i 42 år - og kanskje enda lenger.

Nordic Mining meldte tirsdag kveld at selskapet har hentet inn 57,4 millioner kroner gjennom utstedelse av 28,7 millioner aksjer til en kurs på 2,00 kroner.

Tidligere samme dag  holdt Nordic Mining en presentasjon der den endelige mulighetsstudien ble presentert («Prosjekt i verdensklasse«). Basert på den laget Finansavisen en overskrift om at selskapet «lover superprofitt».

Gruven i Engebøfjellet skal ta ut både rutil og granat. Planen er å drive dagbrudd i 15 år for deretter å gå under jord de neste 19 årene. Videre er planen å lagre råstoff for ytterligere 8 år med oppredning slik at den totale levetiden blir på 42 år. Selskapet mener imidlertid det er muligheter for forlengelse når ressursen i Engebøfjellet blir modnet gjennom flere boringer.

Tidsskjemaet tilsier oppstart om drøyt to år og full produksjon om drøyt tre år. Planen betinger finansiering som det nå jobbes med etter flere forskjellige modeller.

X