Rubiner for 300 millioner kronerFoto. True North Gems / LNS

Rubiner for 300 millioner kroner

Leonhard Nilsen & Sønners gruveprosjekt på Grønland håper å selge det første partiet med rubiner før jul. Neste år kan omsetningen bli 200 – 300 millioner kroner.

Greenland Ruby, som eies av Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS), har startet gruvevirksomheten på Grønland, og forventer å selge de første rubinene før jul.
Det skriver High North News.
Målet er å stå for 10 – 15 prosent av det globale rubinmarkedet når de neste år kan omsette for 200 – 300 millioner kroner.
– Vi får i alle fall gode tilbakemeldinger på produktene, og vil gjøre våre rubiner til noe helt unikt og eksklusivt, sier Frode Nilsen, konsernsjef i LNS.
– Det handler veldig mye om å “brande” dette riktig – at vi understreker eksklusiviteten, det spektakulære i at det er edelstener fra “top of the world”, og ikke minst at de er produsert i tråd med de høyeste etiske og sosiale standarder.
Ifølge Nilsen er produksjonen godt i gang, og de har den siste tiden gjort en del innovasjoner for å øke produksjonen betydelig.
LNS har en lisens for 30 år med drift, med mulighet for forlengelse i ytterligere 20 år på rubinforekomsten. Så langt har de kartlagt ressurser for 10 års drift.

X