Lenket seg fast

Lenket seg fast

Natur og Ungdom fortsatte i dag aksjonene mot prøveboringene i Engebøfjellet. Onsdag lenket de seg fast i anleggsmaskinene.

Og flere aksjoner er i vente.
Klokken 17:50 på ettermiddagen hadde politiet forstatt ikke sendt noen til stedet. Til sammen har seks aksjonister lenket seg fast til de tre anleggsmaskinene som holder på. Det er nok til at arbeidet har stanset.
I følge bt.no har ungdommene lenket seg fast til en beltevogn og to borerigger som ble rigget i natt. Fem arbeidere fra finske Oy Kati AB stanset maskinen da ungdommene kom. De gjorde ingen forsøk på å hindre ungdommene i å lenke seg fast.
-De var naturlig nok oppgitt. Det er ikke de vi jobber mot, det er Nordic Mining, og det har vi forsøkt å forklare. Det har ikke vært noe høyt konfliktnivå, sier Ingrid Skjoldvær, leder i Natur og Ungdom.
Hun har i dag ikke vært på stedet, etter at hun i går fikk ferdselsforbud av politiet.
– Når politikerne ikke vil høre på miljøargumentene, må noen andre stå opp. Det er hårreisende at myndighetene har overkjørt hensynet til miljøet og fremtidige generasjoner. Dessuten er gruvedrift en gammeldags måte å drive industri på, sier Gaute Eiterjord (20), første nestleder i Natur og Ungdom.
– Dei var nok naturleg nok litt oppgitt. Det er ikkje dei vi jobbar mot, det er Nordic Mining, og det har vi prøvd å forklare. Det har ikkje vore noko høgt konfliktnivå, seier Skjoldvær, som ikkje deltek på dagens aksjon fordi ho i går fekk ferdselsforbod.
Onsdag kveld har aksjonistene reist ned igjen fra fjellet. NU sier at ungdommene har sittet lenge nok nå på kalde maskiner, og de planlegger flere aksjoner i stedet for å slite ut aksjonistene allerede nå.
Les hele saken hos nrk.no

X