– Lokalstyreleder på ville veier

– Lokalstyreleder på ville veier

– Arild Olsens påstander faller på sin egen urimelighet. Han burde vite bedre, sier direktør Wenche Ravlo i Store Norske til hnn.com

Wenche Ravlo svarer Arild Olsen etter den kraftige kritikken og hevder at Olsen kommer med direkte feilaktige påstander, og at han snakker mot bedre vitende.
– Olsen må få bruke hvilke ord han vil, men direkte feilaktige opplysninger må vi imøtegå, understreker Wenche Ravlo til HNN.
– Faktum er at Store Norske har forsøkt å gi et estimat på hva en nedstengning og opprydding i Svea/Lunckefjell kan komme til å koste. Dette er en type operasjon som aldri tidligere har vært gjennomført i det nordlige Arktis fortsetter Ravlo.
Ettersom at Store Norske ikke har visst hvor omfattende oppryddingen skulle være og hvilke krav miljømyndighetene kommer med har det vært store usikkerhet rundt anslagene om kostnadene som har vært laget. Tallene er fremdeles usikre ettersom det ennå er mye man ikke vet.
– Jeg ville trodd at Arild Olsen, som mangeårig ansatt i vår gruvevirksomhet og styremedlem i Store Norske gjennom tre år, ville være den første til å forstå dette, sier Ravlo.
I intervjuet med HNN sier Olsen også at det finnes lønnsomme løsninger for videre drift av kullgruvene i Svea og Lunckefjell. Til dette svarer Ravlo at alle produksjonsformer er grundig vurdert og forkastet før løsningen med longwallstrossedrift ble valgt.
Les hele saken på highnorthnews.com

 

Newer Post
Older Post
X