Øyner økt salg av rubiner Skjermdump fra video. Kilde: Greenland Ruby AS

Øyner økt salg av rubiner

Leonhard Nilsen & Sønner-selskapet Greenland Ruby utvinner rubiner for fullt, og jobber målrettet for å øke salget av edelstenene i 2020.

– Produksjonen går for fullt og vi selger allerede en god del, men vi er avhengige av avtaler med større distributører for å få opp salgsvolumet.

Det sier Frode Nilsen, administrerende direktør i Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) til nettavisen highnorthnews.com.

Greenland Ruby AS, som i hovedsak er eid av LNS, har så langt ikke solgt nok rubiner til å finansiere egen drift og har dermed vært avhengige av lån fra mor- og søsterselskapene Greenland Ruby DK ApS og LNS Greenland AS.

Gruveprosjektet i Aappaluttoq sør for hovedstaden Nuuk startet virksomheten i 2017 og har et eget kontor for markedsføring og salg i New York.

– Rubinene er mottatt veldig godt i markedet. Vi har jobbet veldig hardt med å gjøre prosjektet bærekraftig og transparent. Ikke minst har det vært viktig å fortelle historien hvorfor grønlandske rubiner er unike, forteller Nilsen videre til nettavisen.

Ifølge LNS-direktøren skal noen store avtaler med rubindistributører være på trappene.

– Vi har ståltro på dette prosjektet. Vi er alltid langsiktig i de prosjektene vi går inn. Dette skal være et godt prosjekt for både Grønland og konsernet. Vi forventer å tjene penger i løpet av året når de store avtalene våre kommer seg på plass, avslutter Frode Nilsen.

Selskapet sitter også på en anortosittforekomst innenfor lisensområdet.

X