Raserer kompetansen i Bergindustrien

Ap-politiker Else May Botten levnet ikke regjeringen mye ære i sitt innlegg på Stein i Vei-konferansen i Molde.

Botten er stortingsrepresentant for næringskomitéen i Arbeiderpartiet og fra Norges nest største mineralfylke Møre og Romsdal.
– Regjeringen skryter av å satse på bergindustrien, men kutter samtidig støtte til kartleggingen av mineraler. Det er dumt, for vi hadde kommet godt i gang. Det raserer kompetansen i dette miljøet, sier hun om det viktige kartleggingsarbeidet NTNU i Trondheim har stått sentralt i sier Botten til at.no.
Norge har blitt bedre
Fraser Institute, et anerkjent canadisk forskningsinstitutt rangerer mer enn hundre land etter hvor attraktive de er for mineralnæringens internasjonale investormarked. Sverige og Finland har tradisjonelt ligget høyt på denne rangeringen, og det er med stor glede norske aktører ser at også Norge er blitt mer attraktivt.
– Dette viser at signaleffekten ved å fatte vedtak er stor. Siden forrige rangering har regjeringen sagt ja til blant annet Nordic Minings prosjekt i Engebø. Norge er i ferd med å riste av seg inntrykket av et land der vedtak ikke fattes, sier generalsekretær Elisabeth Gammelsæter i Norsk Bergindustri.
Les saken på at.no

X