Situasjonen tilspisser seg

I dag satte Nordic Mining igang prøveboringer med aktivister på taket.

Aksjonister fra Natur og Ungdom lenket seg i dagens aksjon fast til taket på en av boreriggene til gruveselskapet Nordic Rutile. Kort tid etter ga lederen for selskapet beskjed om at maskinene skulle startes opp og begynne å bore.
Følte seg truet
Aksjonistene sier til avisen at de følte seg truet.
– De sa at med mindre vi flyttet oss, ville de begynne å bore. Jeg opplevde det som en trussel, sa Olav Nicolay Larsson Aga (22).
Ungdommene ankom anlegget ved halv-åtte tiden i dag tidlig. Da lenket de seg fast til en borerigg.
Thomas Addison, daglig leder i Nordic Rutile, ankom like etter og ga beskjed om at riggen skulle startes opp. Han sa at ungdommene satt trygt, ettersom de var lenket fast oppe på boreriggen.
Addison avviser at han skal ha hverken truet ungdommene eller beordret arbeiderne til å sette igang. Han bekrefter derimot at den ene av de to maskinene på området ble satt i arbeid, og sier demonstrantene ble opplyst om at de kunne fjerne seg før arbeidet startet.
– Jeg har ikke truet noen, det eneste jeg har truet med er å ringe politiet. I samråd med selskapet som driver boreriggene valgte vi å starte opp maskinene. Jeg beordret ikke arbeiderne, men jeg sa kanskje «start up», sier Addison.
Det skriver bt.no. Les resten av saken på avisens nettsider.

X