Gullgutten«Var hot». – Han var helt konge. Hele personen oste sjef for et gullselskap, sier en meglertopp om Jan Anders Vestrum. Senere skulle Vestrum ende opp i retten som tiltalt.

Gullgutten

DN.no: "Han var helt konge. Hele personen oste sjef for gullselskap"

SAKEN HANDLER OM:

Slik mener Økokrim Jan Vestrum, Petter Dragesund og Kjetil Sjursen bedro Pareto-kunder og Crew-aksjonærer

Det skjer ubemerket, tidlig på morgenen en septemberdag i 2014. Fra åttende etasje i den eksklusive forretningsbygningen i Oslo skimtes fjorden og Aker Brygges mange glassfasader. Flere etterforskere fra Økokrims hvitvaskingsteam tropper uanmeldt opp i Pareto Securities’ lokaler. I hånden har en politioverbetjent et papir med en siktelse mot stjernemegler Kjetil Sjursen og rett til å ransake hele meglerhuset. Ransakelsesordren blir overlevert Pareto-sjef Ole Henrik Bjørge på stedet.

Meglertaper, innbokser og pc-er endevendes. Etterforskerne jakter på beviser rundt den russiske stålkjempen OAO Severstals overtagelse av gullselskapet Crew Gold tilbake i 2010.
Parallelt ransaker økoteamet megler Sjursens privatbolig.
Noen måneder senere sikter Økokrim også en av meglerhusets betrodde menn, corporatesjef Petter Dragesund, og konsulent Jan Anders Vestrum. Så blir det stille.
Les hele saken på dn.no

TEKST
FOTO
OSLO/HASLUM/SARPSBORG
X