Snart klart på Grønland Rubin

Snart klart på Grønland

Rubineventyret på Grønland tar form. I løpet av en måneds tid er alt oppe og går.

Det sier styreleder for LNS Grønland, Gunnar Moe, til HighNorthNews.
Det har vært noen mindre forsinkelser i prosjektet, men nå er LNS Grønland snart i mål med forberedelsene for drift. Prosesseringsanlegget trengte en oppgradering, og nå som arbeidet er fullført fungerer anlegget som det skal.
– Det fungerte ikke optimalt, så vi måtte gjøre noen endringer der. Men nå er dette i orden, gruveprosessen har for så vidt gått sin gang en stund, og vi er i ferd med å få på plass prosessene med rensing og sortering, sier Gunnar Moe.
– Det som er tatt ut hittil ser ut til å oppfylle de forventningene vi har, men det er først i selve rensingen at vi kan se kvaliteten på stenene. Den varierer enormt, men det ser absolutt lovende ut, poengterer Gunnar Moe.
Er i forhandlinger
Selskapet er nå i sluttfasen i forhandlinger om etablering av et salgs- og markedsapparat for rubinene. De ønsker ikke å belyse dette enda utover at det går mot å etablere et markedsapparat i USA og ett i Europa. Moe sier også at de ønsker at mest mulig av prosessen med produksjon og foredling skal foregå på Grønland. Hvor stor del av denne prosessen som er mulig å få til på øya er imidlertid ikke klart.
Les hele saken på HighNorthNews.com

Newer Post
Older Post
X