Fortsatt rødt farenivåMannen står fjellstøtt. Og Veslemannen har enda ikke sklidd ut. Professor emeritus Harald Norem tror NVE måler på feil sted, og at faren derfor blir overdrevet. Foto: Halfdan Carstens

Fortsatt rødt farenivå

NVE skriver at det er minkende bevegelser i Veslemannen, men rødt farenivå opprettholdes for tredje dag på rad.

Hastighetene i øvre del er minket siden søndag morgen (7. juli) og bevegelsen siste døgn i området har vært omtrent 13 cm, skriver nve.no.

Bevegelsene i nedre del har vært konstante siden det ble varslet rødt farenivå og er omkring 1,5 cm/døgn.

Det er ikke gått større skred fra fjellpartiet i dag (9. juli). Nysnøen som kom onsdag-torsdag (3.-4. juli) i siste uke er nå smeltet, men det ligger fremdeles snø igjen i snøfonna over Veslemannen.

Værvarslet melder tørt og relativt varmt de neste dagene noe som generelt vil stabilisere fjellpartiet.

Les også: “Mener Veslemannen er stabil” der Harald Norem fremholder at “det kritiske området for stabiliteten er i foten av fjellpartiet, og der er bevegelsene ennå beskjedne“.

SISTE: FARENIVÅET ER SATT NED TIL GULT

“Hastigheitene i fjellpartiet er redusert ytterligere utover dagen i dag. Bevegelsen siste døgn i det øvre området har vorte omtrent 9 cm/døgn, nedre del har vorte tilnærma konstant siden det ble varsla raudt farenivå, men er også svakt avtakande med omlag 1,3 cm/døgn,” skriver NVE.

X