Reisen til subduksjonssonenVulkanen Irazu. Foto: Rafael Golan, WikimediaCommons

Reisen til subduksjonssonen

Bli med til Costa Rica i november/desember. Foruten å se fantastisk natur, vil ekskursjonen legge vekt på å besøke geologiske lokaliteter.

Geologien i Costa Rica er kanskje ikke spesielt relevant for norsk sokkel, men desto mer interessant, siden landet ligger kloss opptil en subduksjonssone med både ildsprutende fjell og hyppige jordskjelv.

I slutten av november drar noen få entusiater til Mellom-Amerika for å oppleve noen geologiske godbiter i kombinasjon med sjeldent flott natur.

Avreisen er planlagt til 23.11, med retur den 4.12.  Små endringer i avreise og retur kan tilpasses.

Potensielle deltakere kan melde sin interesse ved å ta kontakt på post@geo365.no.

Turen er snekret i hop av Jon Sandvik (daglig leder i PSS-Geo) som kjenner landet godt gjennom utallige besøk. Han har også et feriested ved kysten hvor vi vil være noen dager.

Hans plan er å se glødende vulkaner, vulkanske avsetninger, spektakulære grotter, kaldera med varmekraftverk, som drives som et oljefelt, gullgraving på gammeldags vis, gullgravermuseum, samt se mengder av fugler og dyr, men også sette av god tid (!) til god feriestemning og gode måltider med lokalt øl og mat.

Så det skal bestemt ikke bli en travel tur.

Det er fortsatt mulig å  bestille rimelige billetter til hovedstaden San Jose. Billigste og beste reise er med KML via Amsterdam og direkte til Costa Rica. Alle deltakere står for eget reiseopplegg, mens arrangøren sørger for felles transport der utgiftene deles likt. Ingen overhead.

 

Older Post
X