Julenissen kommer kanskje (?) Mange politikere forfekter at Jordas klima kan påvirkes av CO2-reduserende tiltak i Norge.

Julenissen kommer kanskje (?)

"Norge kan ikke redde klimaet alene". Det er dessverre helt korrekt. Våre utslipp er forsvinnende små.

Det er snart jul. Kjetil B. Alstadheim i DN (14.12.2019) tror på julenissen. Han er som et lite barn. Han vet at nissen ikke finnes. Men han vil så forferdelig gjerne ha besøk. Så da er det tryggest å tro på ham. Presis som MDG, SV, Rødt og alle de mange fargesjatteringene innen norsk politikk.

De vil alle så forferdelig gjerne ha en kjempestor pakke under treet der det står skrevet en mengde løfter om tiltak nordmenn kan gjennomføre som fører til at verdens CO2-utslipp vil gå ned. Unntatt Sylvi Listhaug, ifølge samme Alstadheim. Hun banner stygt mens vi sammen lytter andektig til julekonserter i norske kirker. Hennes enkle budskap er at «Norge kan ikke redde klimaet alene».

«Som om noen har ment det,» svarer Alstadheim syrlig. Men ja, det er faktisk dem som tror og mener det.

Bevisene får vi servert på de flotteste juletallerkener hver eneste dag. Det de i sin velmenende naivitet fullstendig glemmer er at Norges utslipp av CO2 er rundt regnet en milliondel av verdens samlede utslipp (52 millioner tonn vs. 37 milliarder tonn).

Samt at verdens totale økning i utslipp per år er flere ganger større (!) enn Norges totale utslipp per år.

Da er det egentlig lett å forstå at det betyr lite hva vi gjør her hjemme. Selv om det hjelper for god samvittighet.

Med mindre man tror på nissen, selvsagt.

HALFDAN CARSTENS

X