Rock Energy er konkurs Thor Erik Musæus har frontet Rock Energy siden oppstarten for tolv år siden. Foto: Halfdan Carstens

Rock Energy er konkurs

Selskapet som skulle bore dype brønner med oljeteknologi for å bringe varmt vann til overflaten er nå konkurs.

– Vår teknologi skiller seg vesentlig fra andre forsøk på å varme opp kaldt vann i undergrunnen. I all enkelhet går den ut på at vi starter med å bore et dypt vertikalt hull. Deretter borer vi et hull på skrå fra overflaten. Fra bunnen av dette bores så flere tynne, laterale brønner som føres sammen i bunnen av det vertikale hullet, sa daglig leder Thor Erik Musæus i Rock Energy til GEO for åtte år siden.

Men det har ikke gått som planlagt. Selskapet er kunkurs etter å ha gått 21 millioner kroner i minus bare i fjor, og elleve millioner i minus året før der.

Les den tidlige historienom Rock Energy i GEO 0372011;: «Et løft for fornybar energi«.

Rock Energy AS

Rock Energy blestiftet med en klar ambisjon om å bli internasjonalt ledende innen utnyttelse av geotermisk energi. Bakgrunnen er patentert teknologi funnet opp av professor Otto Sønju ved NTNU og som kan brukes i tørre, varme bergarter. Rock Energy eies foreløpig av mange av de samme menneskene som jobber i bedriften.

X