Ap vurderer å endre oljestøtteBoreriggen Songa Delta Foto: Songa Offshore

Ap vurderer å endre oljestøtte

Marianne Marthinsen (Ap) mener det bør diskuteres hvor stor risiko staten skal ta for leting på norsk sokkel.

Finanspolitisk talskvinne i Ap, Marianne Marthinsen, mener det bør diskuteres hvor stor risiko staten skal ta for selskap som leter etter olje uten å gå med overskudd. Det skriver NRK.
– Det er på sin plass å ha een kontinuerlig diskusjon om hvor stor risiko staten faktisk skal ta i letefasen, sa Marthinsen, i en debatt i Arendal i forrige uke.
I dag dekker staten 78% av letekostnadene til selskap som går med underskudd på leting gjennom leterefusjonsordningen.
– Dette er i aller høyeste grad eit nytt signal fra Arbeidarpartiet. Dette er faktisk et linjeskifte i petroleumspolitikken til partiet, sier statssekretær Elnar Remi Holmen (Frp) i Olje- og energidepartementet.

I etterkant av utspillet utdyper Marthinsen overfor NRK sier hun at Ap vil sette i gang en samlet utredning for å få svar på hvordan denne usikkerheten kan ramme ulike sektorer i norsk økonomi.
– Når vi får en utredning på bordet som gir et klarere bilde av hva slags risiko vi faktisk løper, er det helt naturlig at vi tar en diskusjon også om leterefusjonsordningen, sa Marthinsen, men understreket at dette ikke er en del av partiets vedtatte politikk.

X