Få byr i Mexicogulfen

Få byr i Mexicogulfen

Statoil slapp budrunde i Mexicogulfen. Antallet selskaper som søkte i lisensrunde 241 faller kraftig.

I forrige uke opplyste Amerikanske myndigheter om at de har mottatt bud på 148 blokker i Lease Sale 241. Det er det laveste antall bud i den sentrale delen av Mexicogulfen i inneværende femårsprogram (2012-2017), melder TDN Finans.
– Når E&P-utgiftene er ned 50 prosent på to år så venter vi også kraftig fall i antallet selskaper som byr i lisensrunder. Det er ikke overraskende og noe vi har tatt høyde for, men det er selvfølgelig negativt, sier toppsjefen i TGS, Kristian Johansen. Selskapet sitter på mye seismikk i området.
– Dette en bekreftelse på det man har sett så langt fra oljeselskapene og at de er veldig selektive med sine investeringer i nedturen, fortsetter Johansen til hegnar.no.
Ifølge USAs myndigheter beløp budene seg på de 148 blokkene til totalt 179,2 millioner dollar, hvorav vinnende bud utgjorde 156,4 millioner dollar. TDN Finans viser til at dette er kraftig ned fra lisensrunden for sentrale Mexicogulfen i fjor, da vinnende bud var på 538,8 millioner dollar.
Statoil Gulf of Mexico hadde høyeste bud på tre blokker i årets lisensrunde på totalt 4,8 millioner dollar. I fjorårets runde vant Statoil 14 blokker.
Les hele saken på hegnar.no

X