Fant 500 millioner fat

Fant 500 millioner fat

Funnet ble først klassifisert som ikke-kommersielt. Senere - mye senere - ble det klart at det amerikanske selskapet hadde gjort et gigantfunn.

Den første brønnen på prospektet påviste ikke mer enn noen få meter med «pay». Gleden ved å finne olje var selvsagt stor. Men etter hvert ble det klart at funnet ikke var kommersielt.
Oppmuntret av resultatene boret operatøren ytterligere 6 brønner på strukturen. Den de amerikanske geologene hadde gitt navnet Granddad. Det førte til mange dårlige nyheter.
Selskapet fant bare irriterende tynne lag med sandstein, og kun små mengder hydrokarboner. Hver brønn ga nye geologiske overraskelser. Stratigrafien var forskjellig fra prognosene, og det samme var tykkelsen på reservoarsandsteinen.
De tynne sandsteinslagene med olje har senere vist seg å være en del av et usedvanlig komplekst reservoar bestående av både turbiditt- og injeksjonssander.
Her er vår forsinkede påske-quiz: Hvilken brønn – og hvilket felt – snakker vi om?
Send gjerne forslaget ditt til postmaster@geo365.no og bli med i trekningen om en gratis halvliter på NCS Exploration: DE-RISKING GONE WRONG den 10.-11. mai.
Vi kan i år feire et jubileum angående norsk sokkel. Det er nettopp det denne quizen handler om. Svaret kommer senest om 4 uker. På selve jubileumsdagen. Den 24. mai.

X