Forlenger driften av Åsgard AÅsgard A Foto: Øyvind Hagen - Statoil ASA

Forlenger driften av Åsgard A

Åsgard A, som driftes fra Stjørdal, har fått forlenget liv frem til 2030.

–Vi har studert og bekreftet at det tekniske ligger til rette for at plattformen kan fortsette til 2030 uten at den må tas i land. Modifikasjonene som må gjøres for å drive frem til 2030 kan skje til havs, sier Torje Saur, direktør for områdeutvikling i Drift nord i Statoil til Stjørdalens Blad.
Saur sier alle i partnerskapet på Åsgard nå er enige om at plattformen skal drives helt frem til 2030.
–Det tekniske ligger til rette, og det ser nå også ut som om ressursene i bakken for å få det til også er der, sier Saur.
Dermed vil driften av denne plattformen fra Statoils kontor på Tangen fortsette i fem år til. Tidligere var planen at anlegget skulle ut av drift i 2025.
Statoil har som mål å opprettholde dagens nivå av olje- og gassproduksjon frem til 2030. Ifølge presentasjonen under Norskehavskonferansen forutsetter det at man gjør nye oljefunn.
–Morten Loktu, Sjef for Drift nord har litt fleipete «bestilt» at vi skal gjøre et nytt stort nytt funn. Han kaller dette store funnet i Barentshavet Johan Nygaardsvold. Her samarbeider letekontoret på Stjørdal med de andre letekontorene i Statoils Drift nord om letingen, sier Saur.
Les hele saken på bladet.no

X