Hans Chr. Rønnevik har gått bortHans Chr. Rønnevik. Foto: Halfdan Carstens

Hans Chr. Rønnevik har gått bort

En nestor innen utforskningen av norsk sokkel har falt fra.

En nestor innen utforskningen av norsk sokkel har falt fra.

Hans Chr. Rønnevik er død av kreft etter kort tids sykeleie. Gamle kolleger kan fortelle at han jobbet som seniorrådgiver til det siste .

I 2019 mottok han St. Olavs Orden.

I begrunnelsen het det blant annet:

«Hans Christen Rønnevik er født den 26. juni 1945. Han avla sin Cand. Real-grad i geologi ved Universitetet i Bergen i 1971, og startet deretter sin karriere som geolog i Oljedirektoratet.

I en tiårsperiode var han med på å utvikle direktoratet til den institusjonen det er i dag, og deltok i pionerarbeidet med å utforske nye områder i Nordsjøen, Midt-Norge og i Barentshavet.

Rønnevik har være utforskningsdirektør i Saga Petroleum og letesjef i DNO og Lundin Norway. Han pensjonerte seg angivelig i 2015 en alder av 70 år, men har likevel fortsatt sitt arbeid som geologisk rådgiver for Lundin.

Hans geologiske kunnskap var helt sentral i arbeidet som resulterte i funnet av Johan Sverdrup, et av de største oljefeltene på norsk sokkel.

Rønnevik har mottatt flere priser for sitt arbeid. Blant annet mottok han i 2015 The Norman Foster Outstanding Explorer Award som første ikke-amerikaner. Et bevis på at Rønnevik har hatt stor faglig innflytelse også internasjonalt.

I St. Olavs Ordensråd den 6 mai 2019 anbefalte rådet å utnevne seniorrådgiver Hans Christen Rønnevik i den kongelige norske St. Olavs Orden for hans innsats innen petroleumsgeologi. Anbefalingen ble stadfestet av Hans Majestet Kongen samme dag.»

Les også :

Geologer med teft

Johan Sverdrup: En ny skalp i beltet

Luno/Edvard Grieg: Midt i oljetrenden

«Vi er ett miljø»

X