Karlstrøm tapte hovedkravet

Karlstrøm tapte hovedkravet

Erik Karlstrøm tapte hovedkravet mot North Energy i tingretten. Får ikke utbetalt sluttpakke.

I dag kom dommen i rettssaken mellom Erik Karlstrøm og North Energy ASA.
– Tingretten har gitt oss medhold i at avskjedigelsen av Karlstrøm var rettmessig. Han får dermed ikke utbetalt to årslønner i sluttpakke, slik han krevde, sier styreleder i North Energy, Anders Onarheim, i en kommentar til dommen i Alta tingrett mandag.
North Energy frifunnet i urettmessig avskjeden
Alta tingrett har frifunnet North Energy fra Karlstrøms krav om at avskjeden var urettmessig, og frifunnet selskapet for kravet om kompensasjon for avskjeden. Retten mener Karlstrøm tross selskapets vanskelige økonomiske situasjon satte igang kostbar leteboring og slik påførte selskapet store utgifter, handlet på grensen til de fullmakter han hadde, og ved flere tilfeller ikke ga styret nødvendig informasjon.
Tingretten konkluderer i en rekke punkter med at Karlstrøm som administrerende direktør har gjort seg skyldig i grovt pliktbrudd og at selskapet dermed hadde rett til å avskjedige han.
Fikk medhold på noen punkter
Karlstrøm fikk medhold i sine krav om skattekompensasjon og pensjon fra selskapet. North Energy fikk dermed ikke medhold i sitt krav om Karlstrøm måtte betale tilbake skattekompensasjon på 2 millioner kroner. Retten mener derfor at «ingen part har vunnet saken i det vesentlige» og lar partene dekke sine egne saksomkostninger.
Les hele saken på dn.no

X