Kjøper 10% av ValhallValhallplattformene på Valhallfeltet Foto: Aker BP

Kjøper 10% av Valhall

Pandion Energy har inngått en avtale med Aker BP om kjøp av en 10 prosent eierandel i Valhall-området.

Siden oppstart av produksjonen i 1982, regnes Valhall fortsatt som et av de største norske oljefeltene i den sørlige del av Nordsjøen. Sammen med Hod feltet er det produsert mer enn én milliard fat oljeekvivalenter, som er mer enn tre ganger så mye som forventet da feltet ble åpnet. Etter at det i 2013 ble installert en ny produksjon -og hotelplattform på feltet, produserer feltet ca 37 500 fat oljeekvivalenter per dag* og er det forventet at feltet vil produsere i flere tiår til. Aker BP, operatøren på Valhall, har ambisjoner om å produsere ytterligere 500 millioner fat.
“Vi er glade og stolte av å bli valgt av Aker BP som partner på et felt av en slik kvalitet. Gjennom kjøpet av 10 prosent av Valhall tilegner vi oss et vesentlig produksjonsvolum og betydelig vekstpotensial både i nærliggende utviklingsprosjekter på feltet og mer langsiktige videreutviklingsplaner, nye funn og optimalisering. Dette er utfordringer som passer godt for Pandions team og vi gleder oss alle til kunne jobbe sammen og dele erfaringer med Aker BPs dyktige folk i årene fremover”, sier administrerende direktør, Jan Christian Ellefsen, i en kommentar.
Han påpeker at dette er en ny viktig milepæl for veksten av Pandion Energy, som ble stiftet i november i fjor. Selskapet har fra før en 20 prosent eierandel i utbyggingsprosjektet Cara, et av de største funnene på norsk sokkel i 2016, hvor ENGIE E&P er operatør.
Gjennomføringen av transaksjonen forutsetter godkjenning av norske myndigheter og andre ordinære betingelser.

X