Liten effekt av kutt Jason Bordoff holdt innlegg på Norsk olje og gass sin årskonferanse i forrige uke.Foto: Halfdan Carstens

Liten effekt av kutt

Obamas tidligere energirådgiver Jason Bordoff tror ikke kutt i norsk olje– og gassproduksjon vil påvirke verdens samlede produksjon, ifølge nrk.no.

– Det er ikke mangel på lønnsomme hydrokarboner å utvikle i verden. Om kapitalen ikke benyttes i Norge, vil den benyttes andre steder, sier Jason Bordoff til nrk.no.

– Jeg mener fokuset til politikere, aktivister og bedrifter bør være der man kan få størst effekt på utslippene, og det er å få på plass tiltak som gjør noe med etterspørselen etter hydrokarboner, sier Bordoff som er professor ved Columbia University i New York og en av grunnleggerne av universitetets senter for global energipolitikk.

til nrk.no sier han at at oljekartellet OPEC i dag holder igjen betydelig produksjon for å holde oljeprisen oppe, og at produksjonen lett kan økes igjen.

– Jeg tror det å begrense produksjonen på ett enkelt sted vil motsvares på kort sikt av produksjonsøkninger fra OPEC, og på lengre sikt fra andre steder etter hvert som kapitalen flytter seg fra ett land til et annet, sier Bordoff.

Det Bordoff imidlertid har tro på, er at Norge kan bidra til å gjøre såkalt klimavennlig teknologi tilgjengelig for resten av verden.

– Jeg synes ofte politiske diskusjoner ikke reflekterer hele bildet når det gjelder hvor utslippene av klimagasser kommer fra, sier han.

X