Øker kraftig i AfrikaSolenergi er grunnlaget for fotosyntesen. Solenergi blir nå tatt i bruk av menneskene i stor skala. Veksten fra år til år er formidabel. Foto: Halfdan Carstens

Øker kraftig i Afrika

Reduserte kostnader gir en sterk økning i bruken av solenergi på det afrikanske kontinentet.

På bare fire-fem år har kostnadene for solenergi i Afrika gått ned med hele 60 prosent. Årsaken er kraftige kostnadsreduksjoner på teknologi.
International Renewable Energy Agency (IRENA) anslår at solenergikapasiteten i Afrika ved utgangen av 2015 var 2100 MW, etter en økning på 800 MW i 2014 og 750 MW i 2015.
Byrået anslår samtidig at solenergikapasiteten har økt til formidable 70 GW innen 2030. Med en utnyttelse på 40 prosent gir det en strømproduksjon på 250TWh per år, eller dobbelt så mye elekstrisk vannkraft som Norge produserer.
På konferansen NCS-Prospects (The Exploration Strategy Conference) den 1. og 2. november vil Raymond Carlsen, CEO i Scatec Solar, holde fordrag med tittelen Solar Energy: Disruptive and Sustainable. I den etterfølgende diskusjonen vil det bli stilt spørsmål ved hvor lenge oljealderen vil vare.
Se programmet her.
Registrering.

X