Positiv til Lofoten-letingJonas Gahr Støre åpner for samarbeid med regjeringen for konsekvensutredning utenfor Lofoten. Foto: Arbeiderpartiet

Positiv til Lofoten-leting

Arbeiderpartiet står klare for å samarbeide med regjeringen om å åpne for konsekvensutredning utenfor Lofoten.

Tidligere i år vedtok Arbeiderpartiet (AP) på sitt landsmøte å åpne områdene sør for Lofoten for konsekvensutredning. Nå kan dette utnyttes for å fremme partiets politikk i Stortinget, mener AP-leder Jonas Gahr Støre ifølge nrk.no.
AP kan sammen med Høyre og Fremskrittspartiet (Frp) danne flertall for å åpne en bit av området for utredning.
– Vi skal ha gjennomslag for mest mulig av Aps politikk. Jeg deler ikke ut enkeltsaker nå, men dette er en av flere saker jeg skal jobbe for når jeg kommer tilbake til Stortinget, sier Støre.
Kristelig Folkeparti (KrF) og Venstre er i mot en slik utredning, mens Frp på sin side ønsker å åpne hele Lofoten, Vesterålen og Senja for konsekvensutredning.
I denne stortingsperioden vil Høyre og Frp være avhengig av både KrF og Venstre for å danne en flertallsregjering, og en eventuell mindretallsregjering vil måtte søke støtte fra sak til sak.
Under Pareto-konferansen i Oslo onsdag sa olje- og energiminister Terje Søviknes ifølge nettavisen e24.no at Solberg-regjeringen er åpne for en avtale med AP om utredning hvis det ikke kommer på plass en avtale med Krf og Venstre.

X