Origo jakter frisk kapitalSvein Ilebekk, Kent Høgseth, Andrew Armour og Ørjan Gjerde utgjør sammen med Timothy Sullivan toppledelsen i Origo Exploration. Foto: Lars Petter Einarsson Source: sysla.no

Origo jakter frisk kapital

Eierne har mistet lysten. Nå er Stavanger-selskapet på jakt etter nye investorer eller kjøpere.

Origo Exploration ble lansert på oljemessa i Stavanger i 2014, med 525 millioner dollar i investeringskapital fra de internasjonale oppkjøpsfondene Riverstone og GNRI sammen med det statlige investeringsselskapet Temasek fra Singapore.
Entusiasmen fra 2014 har dessverre forsvunnet, og i løpet av 2016 ble de fleste investeringsforslagene fra Origo nedstemt.
– Det er bonanza i Nord-Amerika, som er deres hjemmemarked, spesielt for Riverstone. GNRI investerer i andre selskap som fokuserer på kjøp av utbygging og produksjon utenfor Norge, sier finansdirektør Ørjan Gjerde til DN.
– Vi hadde 525 millioner dollar i kommittert kapital. Vi har brukt rundt 15 prosent av det så langt. Det er stopp for å investere mer. Men vi har lisenser, og støtte for dem vi holder på med, men vi får ikke kjøpe nye ting.
Ønsker seg nye eiere
I jakten på frisk kapital og nye eiere er meglerhuset Arctic koblet inn. Lykkes de ikke med dette kan det bli aktuelt å selge eiendeler eller selskapet som helhet. Gjerde sier til DN at endringen i selskapets strategi – fra å være et leteselskap, til å drive med mer utbygging og produksjon har ført til at investeringsselskapene nå har gått i tenkeboksen.

Ønsker snarlig avklaring
Gjerde er åpen om at de  ønsker å kartlegge om det er interesse i markedet for selskapet i løpet av februar. Fører det ikke frem kan det i verste fall hende de må fortsette med de lisensene de har. Origo er ikke forpliktet til store arbeidsprogrammer, men skal bore en brønn på britisk sokkel i løpet av året.

Les hele saken på dn.no

X