Pressemelding fra DEA

Pressemelding fra DEA

DEA Norge og partnerskapet i Ærfugl har levert inn Plan for utbygging og drift (PUD) for Ærfugl og Ytre Snadd til Olje- og energidepartement.

Feltutviklingsplanene med AkerBP som operatør skal bygges ut med seks undervannsbrønner tilknyttet Skarv-feltet, og inkluderer ressursene i funnene Ærfugl og Ytre Snadd. Samlede utbyggingskostnader er beregnet til 8,5 milliarder kroner. Kostnadene er redusert med om lag to milliarder kroner, hovedsakelig på grunn av mer effektive boreoperasjoner.
– Innlevering av PUD for Ærfugl er en viktig milepæl for DEA Norge og partnerskapet. Utbyggingen vil forlenge levetiden til Skarv-feltet og videreutvikle Norskehavet som olje- og gassprovins. Vi er stolte over å være med i et partnerskap som bidrar til økt verdiskapning fra norsk sokkel, sier Hans-Hermann Andreae, administrerende direktør i DEA Norge.
Prosjektet vil bli bygget ut i to faser for å utnytte kapasiteten på Skarv FPSO-en så godt som mulig. I første fase blir tre brønner i søndre del av feltet satt i produksjon. Produksjonstart er planlagt mot slutten av 2020.

Fakta om Ærfugl

  • Gasskondensatfelt, nær 60 kilometer langt og to-tre kilometer bredt.
  • Nær Skarv-feltet i Norskehavet, rundt 210 kilometer vest av Sandnessjøen
  • Totrinns feltutbygging:
    Fase 1: Tre produksjonsbrønner med produksjonsstart i fjerde kvartal 202.
    Fase 2: Tre produksjonsbrønner med produksjonsstart i 2023
  • Utbyggingen inneholder Ærfugl, som ligger i Skarv-lisensen og Ytre Snadd-funnet, som ligger nord av Ærfugl i PL212E.
  • Utvinnbare ressurser: 297 Mmboe (inkludert Ytre Snadd)
Partnere:
Ærfugl (Skarv-enheten): DEA Norge AS (28.0825%), Aker BP ASA (operatør, 23.835%), Statoil Petroleum AS (36.165%) and PGNiG Upstream Norway AS (11.9175%).
Ytre Snadd (PL 212 E): DEA Norge AS (25%), Aker BP ASA (operator, 30%), Statoil Petroleum AS (30%), and PGNiG Upstream Norway AS (15%).
X