Sightseeing på norsk sokkelFoto: Australia - John Krutop

Sightseeing på norsk sokkel

Denne sommeren arrangerer Østensjø Rederi turistcruise i Nordsjøen og Norskehavet.

– Tanken bak konseptet som vi har kalt Edda Adventures, er å bruke fasilitetene vi har i Edda Fides til å åpne oljenæringen for et bredere publikum – i perioder hvor skipet er tilgjengelig, sier administrerende direktør Johan Rokstad i Østensjø Rederis datterselskap Edda Accommodation til Sysla. 
18. juli reiser Edda Fiddes med turister om bord fra Haugesund via Stavanger, og forbi Edvard Grieg, Johan Sverdrup, Balder, Oseberg, Troll A, Troll C og Gjøa A,  før det etter fire dager legges til kai i Molde.


Derfra går ferden videre på et tredagers cruise til Svolvær hvor turistene skal innom Draugen, Kristin, Åsgard, Heidrun, Skarv og Norne.
Begge turer vil ha med seg foredragsholdere som kan fortelle om norsk sjøfarts – og offshorehistore.
– Vi er spente. Noen systematisk markedsundersøkelse har vi ikke gjort, men vi både tror og håper at interessen er der. Svært mange nordmenn har et nært forhold til det som skjer på sokkelen, men bare de færreste har opplevd installasjonene der ute på nært hold. Disse to første turene vil være med på å avgjøre om dette er noe vi skal utvikle videre på mer permanent basis, sier Rokstad til Sysla.
Saken er hentet fra enerWe.no

X