Skiferolje i Argentina

Skiferolje i Argentina

Som en del av det argentinske selskapet Gas y Petróleo del Neuquéns (GyP) 5. budrunde er Statoil tildelt letelisensen Bajo del Toro Este i Neuquén-bassenget.

Statoil blir operatør for lisensen med 90 % eierandel, mens Gas y Petróleo del Neuquén (GyP) beholder 10 % andel.
– Med tildelingen av Bajo del Toro Este-lisensen styrker vi posisjonen vår innen lettolje i Vaca Muerta-formasjonen, et skiferområde av verdensklasse, sier Statoils konserndirektør for leting, Tim Dodson.
Bajo del Toro Este-lisensen grenser til Bajo del Toro-lisensen i vest. Statoil og Argentinas ledende energiselskap YPF inngikk nylig en avtale om felles leting etter hydrokarboner i Bajo del Toro-blokken. Vaca Muerta-formasjonen er hovedmålet i bassenget.

Kartografi: Statoil ASA

– Med økte eierandeler og operatørskap er vi posisjonert for å teste utstrekningen av letemodellen og optimalisere fremtidig utvikling. Vi kan også bygge på vår erfaring fra USA, sier Dodson.
Mulighetene passer veldig godt inn i Statoils spissede strategi, og er i tråd med selskapets letestrategi om å levere lønnsomme ressurser av høy kvalitet.
Bajo del Toro Este-lisensen strekker seg over et område på mer enn 133 kvadratkilometer. Lisensen ligger i Neuquén-bassenget i den vestlige delen av Argentina.
Statoil har forpliktet seg til én letebrønn i løpet av en fireårig leteperiode som starter i 2018.

Landsjef Nidia Alvarez (Nummer tre fra venstre) og letesjef for Argentina, Mogens Ramm (helt til venstre), representerte Statoil på en tildelingsseremoni i går. Seremonien ble ledet av Neuquén-provinsens guvernør, Omar Gutiérrez. (Foto: GyP)

Newer Post
Older Post
X