Tør ikke møte til oljedebatt

Tør ikke møte til oljedebatt

Arbeiderpartiet og Høyre takket i utgangspunktet nei til å delta i oljedebatt i Lofoten.

Til helgen inviterer Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja sammen med Naturvernforbundet og Natur og Ungdom til debatt på torget i Svolvær.
I debattpanelet stiller alle stortingspartiene med representanter foruten Høyre og Arbeiderpartiet. Det fikk lederen i Naturvernforbundet, Silje Ask Lundberg, til å rase. Til NRK sier hun at de gjentatte ganger har vært i kontakt med partiene for å få de til å stille, men svaret har vært at de ikke velger å prioritere debatten.
– Det er kjempefeigt av Arbeiderpartiet og Høyre. Spesielt i Arbeiderpartiet hvor det har vært en så stor debatt internt i partiet. At de ikke klarer å oppdrive en eneste politiker som kan forsvare standpunktet til partiet er helt vanvittig, sier Lundberg til NRK.
Men etter at NRK tok kontakt med partiene har etterhvert begge klart å finne en representant som kan stille. For Ap stiller sentralstyremedlem Bjørnar Selnes Skjæran, og i en pressemelding har Høyre også kunngjort at de vil med Fylkesleder i Nordland, Jonny Finstad.
Les hele saken på nrk.no

Newer Post
X