Trekker seg fra norsk sokkel

Trekker seg fra norsk sokkel

Tolv ansatt mister jobben når japanske MOECO gir opp Norge og i stedet satser på sine kjerneområder andre steder i verden.

– Vi er tolv ansatte, herav 4 expats, forteller Idar Kjørlaug, letedirektør i Norske Moeco AS.

Nå må de 8 norske, herav 5 som jobber med undergrunnen, finne seg nye jobber. Bakgrunnen er at Moeco har besluttet å trekke seg ut med umiddelbar virkning. Det bør gå greit i den forstand at selskapet ikke har noen lisenser igjen.

– Vi har hatt to lisenser og vært med på tre brønner, herav to funn utenfor Midt-Norge, men begge var for små til at de var kommersielle, forteller Kjørlaug.

Sammen med morselskapet Mitsui har Moeco en daglig produksjon på ca. 500 000 fat per dag, og nå vil japanerne satse på sine kjerneområder andre steder i verden.

– Selskapet er aktivt i flere asiatiske land, Thailand, Indonesia, Vietnam og Myanmar, og også i Midtøsten, Vest-Afrika og Australia. I Vest-Afrika er Moeco med på de gigantiske gassfunnene i Mocambique og Tanzania.

Kjørlaug kjenner ikke til hvorfor Moeco nå velger å trekke seg ut. Vi andre kan spekulere i om selskapet ikke finner norsk sokkel interessant nok. Det kan dreie seg om både prospektivitet og konkurransesituasjonen med andre steder i verden.

Norsk sokkel er uansett blitt ett selskap mindre.

X