Vil produsere olje

Beveger seg bort i fra leteprofilen: Både ORIGO og Faroe Petroleum vil bli aktive i utbyggingsfase og produksjon av olje.

Begge selskapene har store planer og ser mulighetene i nedgangstider.
– Jeg tror at det kommer en omveltning i bransjen nå, der det blir færre selskaper. Nedturen kan føre til at noen selskaper ikke klarer seg, og at det blir konsolideringer. Det kan også føre til at noen selskaper får en viktigere rolle, og vi tror at det kan bli oss. – Det er mye frustrasjon der ute, men det skaper også mange muligheter. Mange selskaper kutter kostnader og har andeler de ønsker å selge. Nå er det flere muligheter som kommer vår vei, og det er veldig god kvalitet på det som er til salgs, sier Graham Stewart i Faroe.
Vil bli operatør
Foreløpig har Faroe vært et leteselskap i Norge, men nå vil de bli operatør for et større utbyggingsprosjekt. Graham har heller ikke troen på at oljeprisen kommer til å forbli så lav som den er nå. – Prisene kommer til å stige igjen. Det kan ta ett år, eller det kan komme plutselig. Jeg har i min tid i denne bransjen vært gjennom en del oljekriser, og jeg er sikker på at vi kommer tilbake. Kanskje oljeprisen legger seg på et nivå mellom 50 og 60 dollar per fat, sier han.
Beveger seg mot utbygging og produksjon
Til nå var leting konseptet, men Origo-gründer Svein Ilebekk vil være med på flere utbygginger i fremtiden, selv om han påpeker at leting vil fortsatt være en viktig bestanddel i selskapet. – Vilkårene for kjøp av funn, utbygginger og produksjon har blitt relativt gode i dag. For tiden jobber vi med å se på noen muligheter vi ønsker å gå inn i, sier Svein Ilebekk til Sysla.
Origo vil både gå inn i utbygginger hvor de har vært med på å finne olje selv, samt funn som andre har gjort og som selskapet kjøper seg inn i.
Les sakene på sysla.no
Om Faroe Petroleum
Om Origo

X