Vil starte utredning nå

Vil starte utredning nå

– Vi har dårlig tid, mener Statoil-sjef Eldar Sætre.

Etter stortingsvalget neste år skal spørsmålet om oljeaktivitet i Lofoten og Vesterålen opp på nytt.
– Vi har dårlig tid, mener Statoil-sjefen. Iføgle Norsk olje- og gass kan det være verdier utenfor kysten mellom 500 til 1000 milliarder kroner.
Etter 2025 er det ikke stort mer å bygge ut i Norge om ikke politikerne snart åpner Lofoten for oljeaktivitet, sier Statoil-sjef Eldar Sætre til Dagens Næringsliv.
– Leteområdene Nordland 6 og 7, samt Troms 2, må konsekvensutredes i neste stortingsperiode. Vi vil diskutere fiskerier og naturmiljø. Du kommer ingen vei hvis du skygger unna disse diskusjonene, sier Sætre til DN.
Les hele saken på NRK.no

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    Karsten 4 år ago

    Mener å huske at Statoil har sagt noe sånt før. Så kom Grieg med omegn, Castberg, Alta, Gotha og rosinen i pølsa: Sverdrup.
    Derfor er det lite troverdig at de setter i gang og mase igjen. Sverdrup er kanskje en once-in-a-lifetime på en moden sokkel, men det lukter ulv-ulv å fremstille det som om resten av sokkelen er uinteressant.
    Dessuten: LoVe er risky. Med mulig unntak av noen gullblokker i Nordland 6, er området preget av mye heving, dvs samme lekkasjeproblematikk som i store deler av Barentshavet. Og på «yttersia» tilsier erfaringene fra Vøringmarginen at det er mest gass, hvis det er noe. Det kan godt hende det ikke er noe særlig hydrokarboner i LoVe. Ved å gjøre norsk sokkels fremtid så avhengig av et område sier man indirekte at dersom LoVe ikke holder hva Statoil vil at det skal love, så er norsk sokkel ikke lenger interessant.

  • X