Natursteinspris til Thor Lundh

Natursteinspris til Thor Lundh

Thor Lund ble tildelt Norsk Bergindustris natursteinspris for 2018 under årets natursteinskonferanse i Oslo.

Thor Lundh er grunderen bak Lundhs AS, en av de største natursteinsprodusentene i Norge. Stein fra larvikittbruddene i Vestfold pryder praktbygg, interiør og uteområder i hele verden og er en sterk global eksponent for norske byggematerialer og håndverk. Lundhs AS ble startet i 1962 og har i dag 135 ansatte, hovedsakelig i Norge, men også i Finland, Kina, Brasil, India og Italia.

Norsk Bergindustris natursteinspris deles ut til personer, bedrifter eller prosjekter for innovativ bruk eller produksjon av norsk naturstein, samt tildeles prosjekter som har bidratt til å fremme god bruk av norsk naturstein i Norge eller i utlandet.

Styreleder i Norsk Bergindustri, Henrik Bager, delte ut prisen under organisasjonens natursteinskonferanse. Det er Norsk Bergindustris natursteinskomite som innstiller prismottakeren. I årets innstilling het det:

«Natursteinskomiteen ønsker å innstille Thor Lundh som mottaker av Norsk Bergindustris natursteinspris for 2018. Thor Lundh er gründer av Lundhs AS, en av våre største natursteinsprodusenter. Thor Lundh har i årtier vært en foregangsmann for eksport av Norges nasjonalbergart Larvikitt til hele verden. I tillegg har han stått bak utviklingen av steinbrudd fra manuell til industriell produksjon som bidrar til mange lokale og internasjonale arbeidsplasser.»

– Thor Lundh og resten av Lundhs viser hvor langt man kan nå som norsk natursteinsleverandør når man tør å satse og tenke nytt. Thor Lundh industrialiserte larvikittproduksjonen i Vestfold, og i dag utvikler selskapet en global merkevare med base i Larvik. Det er imponerende, sier Henrik Bager.

Thor Lundh er den tredje mottakeren av Norsk Bergindustris natursteinspris. I 2017 gikk prisen til Avinor for deres bruk av Fauske-marmor i det nye terminalbygget på Oslo Lufthavn. I 2016 mottok Rocks of Norway prisen for deres innovative produksjon av steinblokker fra restmateriale i Larvik.

Pressemelding

 

X