De utvinnbare reservene på Gina Krog er 16,8 millioner standard kubikkmeter (Sm3) olje, 11,8 milliarder Sm3 gass og 3,2 millioner tonn NGL.
«Gina Krog er et viktig bidrag til å opprettholde en høy og lønnsom produksjon fra sokkelen,» sier Tove Francke, Oljedirektoratets underdirektør for Nordsjøen sør.
Hun berømmer også rettighetshaverne, med operatøren i spissen, for et godt gjennomført prosjekt som kom i havn til planlagt tid og kostnad.
– Det er gledelig at produksjonen fra Gina Krog er i gang, og jeg vil gratulere operatøren, rettighetshaverne og samarbeidspartnerne i leverandørindustrien. Jeg vil også takke alle de dyktige medarbeiderne som har stått på for å realisere utbyggingen. Prosjektet er levert til en kostnad som er på linje med anslaget i plan for utbygging og drift (PUD) og uten større forsinkelser. Feltet vil bidra med inntekter til fellesskapet og arbeidsplasser både offshore og på land i 15-20 år, sier olje- og energiminister Terje Søviknes i en pressemelding fra OED.
Feltet er bygget ut med en bunnfast produksjonsinnretning og et lagerskip for olje på 110-120 meters havdyp. Oljen eksporteres via bøyelasterskip, og gassen sendes til Sleipner A-plattformen for sluttprosessering. Gass til injeksjon blir importert fra Zeepipe 2A (Gassled).
Med dette er tre av fire felt på Utsirahøgda kommet i produksjon. Edvard Grieg startet i november 2015, mens Ivar Aasen fulgte etter i desember i fjor. Johan Sverdrup er ventet å komme i produksjon sent i 2019.
Gina Krog er tilrettelagt for å fase inn nåværende og framtidige funn i området, og skal knyttes til en planlagt felles løsning for å forsyne Utsirahøgda med kraft fra land. Den skal være på plass i 2022.
Pressemelding – NPD
![Gina er online](https://geo365.no/wp-content/uploads/2017/07/Gina-Krog-650x433.png)
Gina Krog er bygget ut med bunnfast produksjonsinnretning og et lagerskip for olje.
Illustrasjon: Statoil ASA
Gina Krog er bygget ut med bunnfast produksjonsinnretning og et lagerskip for olje. Illustrasjon: Statoil ASA
KOMMENTER DENNE SAKEN