Hanssen igang i DEAMaria Moræus Hanssen har begynt som ny CEO i DEA Group. Foto: DEA

Hanssen igang i DEA

Maria Moræus Hanssen har stemplet inn som sjef for DEA Deutsche Erdoel AG, og starter umiddelbart arbeidet med å forberede selskapet for fremtiden.

Maria Moræus Hanssen begynner i et selskap i vinden. I tillegg til vekstplaner og en omfattende prosjektportefølje, er DEA i samtaler med Wintershall om en mulig fusjon og opprettelse av en ny global olje og gass-gigant. I følge er den nye toppsjefen, er endringer uunngåelig.
– Vi står midt i en spennende tid, både for selskapet og industrien for øvrig. Tilpasninger og endringer er nødvendige. Mine viktigste arbeidsoppgaver framover blir å sikre fortsatt verdiskaping og sikker drift. I tillegg vil jeg jobbe for å posisjonere og forberede DEA for fremtiden, og vil naturligvis ha en tett oppfølging av den mulige fusjonsavtalen mellom DEA og Wintershall, sier Moræus Hanssen.
DEA og Wintershall sine eiere signerte en intensjonsavtale om sammenslåing i desember 2017 og er nå i samtaler om en mulig fusjon. Moræus Hanssen understreker at ingenting er avgjort, men er sikker på at DEA, med eller uten Wintershall, har det som skal til for å møte et stadig mer krevende og kompleks energi-marked.
– Gjennom langsiktig og målrettet arbeid har DEA bygd en svært spennende portefølje. Bak arbeidet står svært drevne og dyktige DEA-folk med bred erfaring og kunnskap. Det er menneskene bak logoen som betyr noe, og som er DEAs konkurransefortrinn. De ansatte er den viktigste og mest kritiske verdien vi har – en verdi jeg prioriterer å beskytte, forvalte og utvikle, sier hun.
Moræus Hansen er tydelig på at olje og gass-industrien vil være viktig i lang tid framover. Industrien sin største utfordring er ikke synkende etterspørsel, men hvordan gjøre nye funn for å kompensere for den naturlig dalende produksjonen fra de eksisterende feltene. Samtidig må næringen ta inn over seg at den lever i samspill med samfunnet og nye energiformer.
– Vi må lete, bygge ut og produsere billigere, mer effektivt og med mindre innvirkning på miljø og klima. Industrien må ta en mer aktiv rolle i den pågående energi-transformasjonen. Digitalisering og mer satsing på teknologiutvikling i alle ledd av verdikjeden vil være noen av suksessfaktorene, påpeker hun.
Maria Moræus Hanssen kommer til DEA fra stillingen som administrerende direktør i olje- og gassdivisjonen til det franske energiselskapet Engie. Tidligere har hun blant annet jobbet for Hydro, Statoil og Aker.

X