Havbunnsløsning for Skarfjell

Havbunnsløsning for Skarfjell

Wintershall og lisenspartnerne har valgt utbyggingsløsning for Skarfjell-feltet, som er forventet å produsere 60 til 140 millioner fat oljeekvivalenter.

Operatøren Wintershall har sammen med lisenspartnerne Capricorn, Bayerngas, Edison og DEA valgt en subsealøsning for Skarfjell-feltet.
Skarfjell ble funnet i Nordsjøen i 2012 og ligger 130 kilometer nordvest for Bergen.
Les mer om Skarfjell: På tross av vanskelige data
– Med avgjørelsen signaliserer vi at Wintershall har et langsiktig perspektiv i Norge. Dette er den andre utbyggingen på norsk sokkel hvor Wintershall er operatør, og vi bruker kunnskapen og ressursene våre til å finjustere konseptet for Skarfjell, sier Martin Bachmann, konserndirektør med ansvar for leting og produksjon i Europa og Midtøsten.
Subsealøsningen innebærer at Skarfjell vil bli koblet til den nærliggende Gjøa-plattformen for prosessering og eksport. Gjøa vil også gi løftegass og vanninjeksjon for trykkstøtte til reservoaret.
– Wintershall er overbevist om at vi har valgt den mest økonomisk robuste løsningen for feltet, og de neste månedene vil vi jobbe tett med partnere for å lage en plan som vil ta Skarfjell fremover.
Les hele pressemeldingen her

X