Kjører storkampanje i BarentshavetKart 23. runde Illustrasjon: Statoil

Kjører storkampanje i Barentshavet

Statoil planlegger storstilt letekampanje i Barentshavet. Skal bore 5-7 brønner i løpet av 2017.

– Vi har arbeidet systematisk for å bygge en leteportefølje hvor vi kan teste gode og uavhengige prospekter i 2017 og 2018. For 2017 ser vi lovende prospekter i ulike deler av Barentshavet. For eksempel ønsker vi å utforske Blåmann-prospektet i Goliat-området, Koigen Central i PL718 på Stappenhøyden og Korpfjell-prospektet i PL859, tildelt i 23. konsesjonsrunde, sier Jez Averty, letedirektør for norsk sokkel i Statoil.

Jen Averty skal holde foredrag om Statoils letestrategi under NCS Prospects – The Exploration Strategy Conference 1-2 November i Stavanger. Les om konferansen og programmet på ncs-prospects.no

I tillegg til en letebrønn i PL849 (Blåmann), som ble tildelt i TFO-runden i januar 2016, har Statoil og operatør ENI også blitt enige om å bore en ny letebrønn i PL229 (Goliat) i 2017. Statoil har allerede en rigg under kontrakt som er egnet til å operere i Barentshavet. Selskapet arbeider med å sikre partner- og myndighetsgodkjenning og for en letekampanje på 5-7 brønner i Barentshavet i 2017.
I løpet av de siste månedene har Statoil gått inn i eller øket sin andel i fem lisenser i den norske delen av Barentshavet gjennom en serie avtaler med Point Resources, DEA, OMV og ConocoPhillips.
– Transaksjonene som gir oss tilgang til nytt areal viser vår tro på fortsatt letepotensial på norsk sokkel. Vi har hatt en ledende rolle i Barentshavet gjennom 40 år og er fortsatt en garantist for høy leteaktivitet i nord, påpeker Averty.
Nye og vesentlige funn er avgjørende for å kunne opprettholde produksjonen på norsk sokkel på dagens nivå til 2030 og etter det, og områdene utenfor Nord-Norge vil spille en sentral rolle i å nå denne målsetningen.
– Gjennom disse avtalene øker vi vår tilstedeværelse i Hoop-området og vi styrker oss rundt Johan Castberg, sier Averty.
Statoil gjennomførte en stor letekampanje i Barentshavet i 2013-2014 uten betydelige funn, men med viktige volumer til Johan Castberg gjennom Drivis-funnet. Leting er en langsiktig prosess som krever tålmodighet, og informasjonen fra forrige kampanje er brukt til å videreutvikle selskapets forståelse av petroleumspotensialet i Barentshavet.
– Vi jobber aktivt med å etterfylle leteporteføljen gjennom tildelinger fra myndighetene, dyrking av nye ideer i eksisterende lisenser, og avtaler med andre selskaper om overtakelse av lisenser. Det gir et godt utgangspunkt for å utforske flere interessante muligheter, sier Averty.
Oversikt over transaksjoner*

*Alle avtalene betinger myndighetsgodkjennelse.
Les hele pressemeldingen her

X