Borerigg med batteridriftBatteri-elektriske Epiroc Boomer M20

Borerigg med batteridrift

Under MINExpo 2021 viste Epiroc Boomer M20. To-boms-riggen har integrert innvendig hydraulikk i bommene og batteri-elektrisk drivlinje.

Boomer M20 leveres med både diesel og batteri-elektrisk drivlinje. Med den innebygde laderen skjer lading automatisk mens den er koblet til nettet for boring.

– Boreriggen ble lansert som en to-boms-rigg på messen i Las Vegas, men vil bli levert med servicekurv når den blir klar for levering på det norske markedet, sier Espen Paulseth, markedssjef underjord hos Epiroc Norge AS.

Med beskyttet hydraulikk, sensorer og kabler er ifølge Epiroc, nye Boomer M20 neste generasjon innen underjordisk gruvedrift. Boomer M20 skal være designet for å minimere uplanlagte stopp og maksimere oppetid og ytelse. Dette gjøres mulig gjennom blant annet innebygde automatiseringsfunksjoner, fjerntilkoblede funksjoner og digitale boreplaner.

Espen Paulseth, markedssjef underjord hos Epiroc Norge, foran tre-boms-riggen XE3C. Dette er en borerigg som har vært på det norske markedet i flere år, og brukes i vei- og jernbanetunneler over hele landet.

 

X