– De har for mye maktSametingsrådet mener den planlagte kobbergruven i Repparfjorden vil legge reindriften i ruiner. "De samfunnsmessige fordelene av tiltaket står ikke proporsjonalt i forhold til den fortrengning av eksisterende næringer og andre potensielle bærekraftige næringer," skiver rådet i sin saksfremstilling. Foto: Halfdan Carstens

– De har for mye makt

Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen mener Sametinget bruker alle midler i kampen for å stoppe regjeringsgodkjent gruvedrift, skriver NRK.

– Sametinget har fått stadig mer makt, og som det dessverre nå ser ut som at man ønsker å ytterligere øke, sier Per-Willy Amundsen (Frp) til NRK.
Stortingsrepresentanten og den tidligere justisministeren fastholder at Sametinget må legges ned. En av grunnene til at han mener samenes talerør har for mye makt er at Sametinget har klart å sette kjepper i hjulene for gruvedrift i Kvalsund i Finnmark, skriver NRK på sine nettsider.
– Det vi ser i denne typen saker er at konsultasjonsplikt brukes til å hale ut saker. Når det er privat kapital involvert, så er jo det selvfølgelig en strategi for å stoppe det rett og slett fordi tidsbruken blir så høy, sier Amundsen videre.
Les hele saken på nrk.no

X