Fortsetter kartleggingen i nordRegjerngen sier nå at NGU skal få fortsette kartleggingen av Nord-Norge som de var godt i gang med, inntil bevilgningene fikk en bråstopp i fjor høst. Foto: Halfdan Carstens

Fortsetter kartleggingen i nord

I fjor forsvant 25 millioner kroner fra NGUs kartleggingsbudsjett i Nord-Norge. Nå lover regjeringen at pengene kommer likevel.

– Vi planlegger å finansiere dette videre. Kuttene kom ikke fordi vi ikke syns dette er viktig, men fordi vi i en ekstraordinær situasjon måtte ha penger til å håndtere flyktningestrømmen, sa statssekretær Grete Ellingsen (H) fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet på Geonor-kon feransen i Mo i Rana før påske, i hht. High North News.
Referansen gikk til det 4 år lange geolgoiske kartleggingsprogrammet som Trond Giske (Ap) i sin tid initierte, og som den nåværende regjeringen videreførte, før den foretok en helomvending i fjor høst pga. flyktningekrisen.
High North News skriver videre at Grete Ellingsen «er klar på at mineralnæringen skal bidra til utvikling i nord, denne næringen skal være en integrert del av framtidig industri i Nord-Norge«.

X