Kjemper for å redde TNGGRubin er svært sjelden og en av de mest verdifulle edelsteinene. Rubin er et aluminiumoksid (Al2O3) med små spor av krom- og jernoksid som gir den den røde fargen. LNS opererer rubingruven på Grønland som nå har gjort en avtale om salg av rubiner for drøyt 60 millioner kroner i løpet av tre år. Foto: Frode Nilssen

Kjemper for å redde TNGG

LNS kjemper for å redde gruveprosjektet på Vest-Grønland. Gruven er 99% klar for produksjon.

«True North-ledelsen har arbeidet utrettelig over de siste årene med forskjellige finansieringsgrupperinger, i et forsøk på å sikre nødvendig finansiering. (…) Disse initiativene har ikke vært vellykkede, og TNGG var ikke i stand til å rekapitalisere i tilstrekkelig tid til å dekke sine utgifter i september 2016», skrev True North Gems i en melding denne uken.
I en melding fra LNS skriver de at rekordkalde vintre og frosne fjorder har skapt utfordringer for prosjektet, men en kjempe oppside driver LNS videre i kampen for å redde prosjektet.
Ifølge True North Gems kan Aappaluttoq inneholde så mye som 405 millioner karat rubiner og safirer.
Dersom de klarer å få på plass finansiering, er Frode Nilsen i LNS overbevist om at de kommer til å få lønnsomhet i prosjektet.
– Det er vi ganske sikre på. Dette er et helt unikt prosjekt i verdenssammenheng, med den rikeste forekomsten av rubiner i fast fjell i verden, sier han til E24.no.
Han opplyser om at de har det meste av nødvendig finansiering på plass, og at gruven er 99% klar for produksjon. Målet nå er å skaffe nok penger til seks måneders drift.
– Målet er å hente ut dette av konkursboet og forsøke å få driften i gang. Det er kjempeviktig for oss, og ikke minst kjempeviktig for Grønland. Det vil være det eneste gruveprosjektet som settes i gang på Grønland i lang tid fremover.
Les hele saken på E24.no

X