LNS kjøpte konkursbo

LNS kjøpte konkursbo

Få dager etter konkursen er det klart at LNS kjøper konkursboet etter True North Gems Greenland AS.

– LNS-konsernet har skaffet den nødvendige finansieringen til ferdigstillelse og nødvendig arbeidskapital til å få rubiner og safirer ut i markedet. Det er svært gledelig å registrere at LNS konsernet har fått med seg solide støttespillere som Grønlandsbanken og Greenland Venture i denne restruktureringen av dette spennende gruveprosjektet, sier Frode Nilsen, adm.dir i LNS til HNN.com

Greenland Venture (det grønlandske selvstyrets investeringsselskap) eier fortsatt 10% av selskapet, men LNS har kjøpt aktivene i boet og starter nå prosessen med å overta lisensen for rubingruven Aapalluttoq. LNS må søke om overføring av lisensen til råstoffmyndigheten som behandler søknaden med innspill fra relevante departementer. De gir en anbefaling til den grønlandske regjeringen som gir sin endelige godkjenning eller avslag.
– Standard behandlingstid er ca to måneder, men det kommer an på søknaden myndighetene mottar, sier avdelingssjef Nadja Vedsted Rasmussen til High North News.
Nå må LNS sikre videre drift av prosjektet. Det mangler penger til å sette igang driften. Dette var også grunnen til at TNGG gikk konkurs.
– LNS har veldig stor tro på rubinprosjektet Aapalluttoq. Det er en svært rik forekomst av rubiner og safirer. Vi tror en oppstart her vil få stor betydning for grønlandske arbeidsplasser og framtidige mineralprosjekt på Grønland, samtidig som vi tror dette vil vise seg å være en god investering for våre eiere, sier Frode Nilsen.

X