Ny konsernsjef i Franzefoss Minerals ASHanne Markussen Eek blir ny konsernsjef i Franzefoss Minerals. Hun har bergindustri i genene, og legger ikke skjul på at hun trives i det mannsdominerte og usnobbete miljøet. Foto: Halfdan Carstens

Ny konsernsjef i Franzefoss Minerals AS

Fra 1. februar overtar Hanne Markussen som konsernsjef i Franzefoss Minerals.

Styret har ansatt Hanne Markussen Eek som ny konsernsjef. Hanne Markussen Eek har vært ansatt i Franzefoss Minerals siden 01.10.2005. Hun startet som kvalitetssjef og har senere vært HMS og HR-sjef, kommunikasjonsansvarlig. Det siste året har hun fungert som Organisasjonssjef og Produksjonssjef i Franzefoss Minerals.

Markussen etterfølger Sten Solum.

«Sten Solum har vært en verdifull kompetanse og ressurs for bedriften gjennom 32 år. Vi er svært takknemlige for den innsats han har lagt ned i bedriften og ønsker han lykke til videre,» skriver selskapet i en pressemelding.

Hanne Markussen Eek har vokst opp med mineralnæringen. Bergindustrien ligger i genene hennes. Familiebedriften Franzefoss Bruk ble grunnlagt av oldefaren Wilhelm Bernhard Markussen, og senere videreført av bestefaren Sverre og faren Olav.  Det startet med en kalkmølle (Industribygningen med jernbanevogner ligger fortsatt ved Hamang Gård, ved siden av Sandvikselva som ga kraft til virksomheten, og den drives i dag som Kalkmølla Kulturstasjon av søsteren Merete Markussen). Olav markerte seg raskt som en markant bedriftsleder og demonstrerte for etterkommerne betydningen av egne meninger (GEO 05/1999: «Oppfostret på kalkstein»).

Les også GEO 06/2019: «Uttak i nye 100 år, og enda litt lenger».

 

X